Diskuse

Safari Praha

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KM

katka marčíková

27. 2. 2010 0:36
:)

Osobně jsem pro ty protihlukové stěny. Nevěřím tomu, že nejsou peníze - na to aby mizely v černých dírách typu open card jsou? Já vím, myšlenka odstavovat auta na předměstských parkovištích je vznešená a léta proklamovaná, ovšem vývoj jde evidentně jiným směrem. Koho za to potrestat? Život si jde vlastní cestou. Budete prát ve společné panelákové prádelně, když máte v bytě vlastní pračku? Na ty nové projekty jsem zvědavá. :-)  

0 0
možnosti
Z

Zabangovanbangem

27. 2. 2010 1:07
Re: :)

Jistě. Ono je lepší vyhodit miliardu, navíc za něco co má určité technické limity, takže občané bydlící nad třetím patrem by stejně měli doma kravál a možná větší než před vybudováním stěn, než snížit rychlost a dojet do cíle o pět minut později, což ale není vzhledem k častým zácpám vůbec jisté.   Vývoj žádným jiným směrem nejde. Velká města založená v dobách, kdy jediným dopravním prostředkem byl kočár tažený koňma, mají omezenou kapacitu ulic, nedají se nikam rozšířit, i kdybysme se stavěli na hlavu.

0 0
možnosti
Z

Zabangovanbangem

27. 2. 2010 0:10
Vážená paní.

Nedělám si iluze o našem magistrátu že by tak vehementně něco dělal pro své občany. Faktem ale je, že prohrál soud. Žalovala ho skupina občanů žijících podém magistrály. Kdybyste byla na místě primátora a zodpovědných úředníků, jak byste se zachovala? Řešení je několik. Zákaz vjezdu na magistrálu a další vybrané silnici a to evidentně nejde, vystavět protihlukové stěn, což je jednak ekonomicky velice náročné a pak po otevření R1 i celkem zbytečné, no a jako jednou z nejchůdnějších řešení se nabízelo snížit rychlost.                Váš článek je navíc dost neobjektivní. Už v tomto roce bude otevřen další úsek již zmiňované R1 a za několik let i tunel Blanka, který rovněž dopravě dost ulehčí. Do té doby je zkrátka nejideálnější pokud to není nezbytně nutné, do Prahy nejezdit a auto nechat na nějakém parkovišti třeba u metra. :-)

0 0
možnosti
PN

neo77

27. 2. 2010 0:07
V Čechách...

je to normální. Tady se totiž nikomu nezavděčíte. U magistrály bydlí lidi, kteří nadávají na hluk z aut a nejraději by ulici uzavřeli (samozřejmě jenom pro ostatní, oni by tam pochopitelně jezdit mohli třeba i 100 km/hod). Jiní (tam pochopitelně nebydlící) jsou zase hrozně svobodomyslní a přece si nenechaj omezovat svojí svobodu nějakýma značkama. Další by zase nejraději středem města protáhli ještě aspoň jednu magistrálu.

Pak tu máme velmi malou skupinku lidí, která nemyslí až tak na sebe a snaží se najít kompromisní řešení dopravy, hluku atd....

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1419x
tolik dojmů pocitů a emocí ... všechno se to ve mě někde ukládá 

Seznam rubrik

Oblíbené články