Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TS

boudicca

6. 3. 2010 10:16
jee, už zase omílají Národní divadlo!

Prosím Vás, přestaňte konečně věřit všemu, co se obrozenci pokoušeli nakecat příštím generacím. Ano, pár záslužných věcí na kontě mají, ale taky mají pár nezáslužných až škodlivých. Byly to spíš extrémisté, i když v jejích řadách bylo pár lidi se skutečným zájmem o českou kulturu. Těh ovšem byla menšina.

Co se sbírky na ND týče, tak většinu nákladů pokryly dary círaře Františka Josefa, české šlechty a dobročinných spolků. 

0 0
možnosti
TS

boudicca

6. 3. 2010 10:19
Re: jee, už zase omílají Národní divadlo!

Co se týče haly, tak Vám, autorko, nikdo nebrání založit sbírku a konečně všem ukázat, jak se to má dělat ;-) Udělejte průhlednou účelnou sbírku, která nebude jen černou dírou na peníze, zajistěte kromě výstavby i financování provozu haly, a vstoupíte do dějin. Rovnou říkám, že já na ní nepřispěju. Ráda přispěju Martině Sáblíkové na tréninky v zahraničí, ale stavět rychlobruslařskou halu v zemi, kde není a nikdy nebude dost rychlobruslařů, díky kterým by se její výstavba a provoz zaplatily, je obyčejné vyhazování peněz.

Neříkám, že si MArtina nezaslouží lepší tréninkové podmínky, aby nebyla odkázána jen na prkno a zamrzlý rybník - ale je skutečně takový problém občas dojet např. do Holandska nebo ještě blíž do Německa, a trénovat na tamních oválech? Nemyslím.

Nechápu, jak můžete považovat stavbu rychlobruslařské haly za lepší investici, než Vámi zmiňované předražené pandury. Oboje je stejně špatné, uvědomte si to.

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

5. 3. 2010 14:44
Opět opakuji

Pokud si najdete nějakéhou soukromého investora,který vám to zaplatí tak OK.Halu si užijte.Stát na to ale v současnosti peníze nemá.

Na vaše narážky ohledně Pandurů.Ano,vadí mi předražené Pandury,stejně jako předražená Opencard a stejně tak mi vadí jakákoli předražená stavba či zakázka podobného ražení.Nicméně to,že stát v minulosti vyhodil peníze oknem nemůže být argumentem pro to aby tak činil i v budoucnu.Ta Hala prostě momentálně nění nic co by mělo prioritu.Důležitější je oprava děravých silnic,které připomínají tankodrom a kde jde lidem doslova o život.Důležitější je investice do zdravotních zařízení,která mají čím dál větší problém člověka ošetřit či se o něj v nemocnici adekvátně postarat.Na to a na další důleřžité věci prostě stát nemá dostatek peněz a vy přijdete s nějakou Halou.

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

5. 3. 2010 14:45
Re: Opět opakuji

Sl. Sáblíková má mé sympatie.Je to cílevědomá a houževnatá žena,která dokázala být ve svém oboru nejlepší z nejlepších.Stejně tak je ale na tom spousta jiných lidí jejichž profese nemají to štěstí a nejsou tolik medializovány.Pro mě osobně je opravdu daleko větší hrdina např. špičkový neurochirurg nebo vědecký pracovník,který vyvíjí např. nové léky či pro život lidí jiné mnohdy velmi důležité věci.takovým  bych dopřál mnohem lepší pracovní prostředí než to,které u nás mnohdy má a že už na nějakou Halu nezbyde by mě opravdu vůbec netrápilo.

0 0
možnosti

Libri

5. 3. 2010 14:36
srovnávat okrajový sport s

obrannou země (nepolemizuji teď o průhlednosti toho nákupu) je hodně velká kravina, taky národní divadlo, jako symbol kulturního sebeurčení v době , kdy to pro utlačovaný národ představovalo naprosto zásadní hodnotu je taky hodně velký úlet.

kdo chce a´t si přispívá na co chce. kdo chce ať investuje do čeho chce, ale za svoje.

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

5. 3. 2010 14:49
Re: srovnávat okrajový sport s

Mimochodem,na to divadlo se tehdy složil celý národ.At utorka blogu tedy neztrácí čas a zorganizuje výběr peněz na stavbu haly od všech,kteří tomu fandí.Může začít u sebe a věnovat nějakou základní sumu aby se bylo od čeho odrazit.;-)

0 0
možnosti
F

framy

5. 3. 2010 13:57
milá zlatá

jste ještě v euforii z Martiny Sáblíkové a chtělo by to studenou koupel a vzpamatovat se.Zkusila jste spočítat,co stojí provoz takové haly denně?Je nutné pro každého sportovce,který na čas vynikne, stavět megalomanské stánky,které pak budou zarůstat trávou protože nebude na jejich provoz?Není levnější Sáblíkové platit tréninkové pobyty v zahraničí?Rozpočet této stavby je 1,5 miliardy a jestli se bude stavět stylem justiční palác v Brně,tak přijde na něco přes 3 miliardy.

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

5. 3. 2010 13:23
Potřebujeme rychlobruslařskou halu?

Nepotřebujeme!

0 0
možnosti
Z

Zabangovanbangem

5. 3. 2010 12:45
Rychlobruslení u nás bylo, je a bude okrajovým

sportem, ať se vám to líbí nebo ne. Zdá se vám snad že by po úspěchu Špotákové (předtím nepřekonatelného Železného) na každé návsi děti házeli oštěpama? Že by po dvaceti zlatých úspěchách bratrů Pospíšilových stoupl nějak rapidně zájem o kolovou? Že by na byl po Valentovi zájem o skoky na lyžích? Nepočítám -li toho "muže" roku co s sebou plácnul do bahna. Oproti klasickému zimnímu starionu má rychlobruslařský ovál řadu nevýhod. Musí být daleko větší a jeho využití je značně omezené. A čemu říkáte parametry olympijského stadionu? Rozměry musejí být totožné, chcete-li tam pořádat profesionální závody a místo pro diváky tam musí být také, jinak by to nemělo smysl. A srovnání s pandurama? To že nemáme stadion pro rychlobruslení není žádná ostuda. Ale to že jsme jeli s OT hlídat budovu Svobodné Evropy a on nebyl schopný dojet "po svých pásech", to byla ostuda pořádná.  

0 0
možnosti
R

Rudla.

5. 3. 2010 12:32
Co tím myslíte?

Že když se vyhodili peníze za Pandury a metro, tak se můžou vyhodit i tady? Má smysl stavět pomník (podle poznámky o Vítězném oblouku to tak nejspíš berete) slečně Sáblíkové za vítezství na olympiádě? Máme i mistra světa v hloubkovém potápění, máme mu vyvrtat 200m hluboké moře?

0 0
možnosti
N

nottingham

5. 3. 2010 12:21
Chapu a nechapu

Chapu Vase rozpolozeni ohledne nakladu na halu, ale proc stejne vehementne nebojujeme proti Opencard, Pandurum... Tam se vyhazuji NASE penize oknem a do kapes nasich politiku. Neni na case vzit do rukou vidle, kosy, cokoliv a vyhnat je za hranice nasi zeme a uz je nepoustet zpet? Jsme jen Cesi takovi, ze si vse nechame libit a mluvime o tom jen doma ci u piva? Nas vztek musi ven, jinak nam hrozi srdecni choroby ci infarkt. At se udela sbirka na halu, jsem pro, ale nebylo by jednodussi jako narod se spojit a vydupat si zmenu danoveho systemu, nizsi dane, aby bylo mene co krast.

0 0
možnosti
PK

Dorian Greene

5. 3. 2010 12:18
0 0
možnosti
N

Nero

5. 3. 2010 12:17
A pořád stejné.Prý PRO SÁBLÍKOVOU

Na jejím místě bych za tyto urážky s čistým svědomím změnil státní příslušnost,ZÁVISTIVCI.

Každý trouba ví,že ona již halu nestihne a tudíž nebude pro ni.

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1419x
tolik dojmů pocitů a emocí ... všechno se to ve mě někde ukládá 

Seznam rubrik

Oblíbené články